top of page

Prodigy Disc: FX-2

Skrevet av : Jørgen Madslien - Spinnvill Diskgolf



Speed

​Glide

Turn

Fade

9

4

-0,5

3

FX-2 fra Prodigy er din tradisjonelle overstabile fairway-driver. Det er den du tar opp av sekken om det blåser motvind, og du trenger noe du kan stole på, eller om du spiller i skogen og skal rundt et hjørne. FX-2 er resultatet av en design-prosess der Chris Dickerson formet sin perfekte fairway-driver, og resultatet var Årets disk 2020 kåret av Ultiworld.


Prodigy har nylig begynt å sette sine egne flight numbers på diskene sine, og de ser du over. Vi er derimot ikke helt enig i disse tallene, og gir vår begrunnelse her. Først må vi jo si at det er litt variasjon fra run til run, og til en viss grad fra plast-type til en annen. Den største forskjellen vi har merket er at de FX-2-ene som har en viss dome har mer glide og litt mindre overstabilitet enn de flatere. Generelt synes vi disken er mer overstabil enn tallene tilsier, og har ikke sett noe turn fra noen av de runnene vi har inne eller har kastet tidligere. Vi mener de flate har mer fade enn de 3 som er satt opp, og kanskje et lite hakk mindre glide enn de 4. De med dome oppleves som nærmere tallene, men fortsatt uten turn.

​Diameter

Rim width

Rim depth

Height

FX-2

21,1 cm

1,6 cm

1,2 cm

2,0 cm

Firebird

21,1 cm

1,4 cm

​1,2 cm

1,9 cm

Raptor

21,3 cm

​1,9 cm

1,1 cm

1,9 cm

Tallene i tabellen over er hentet fra infinitediscs.com.


Plastikk



FX-2 400

400-plasten til Prodigy er viden kjent for å være myk og god i hånda, samtidig som den er holdbar. Jeg vet ikke om jeg kommer på noen andre plast-typer som er bedre for spill på vinteren, samtidig som den er god sommerstid! Det siste runnet med FX-2 i 400-plast har hatt litt mer dome, noe som har gitt dem mer glide og litt mindre voldsom overstabilitet enn tidligere run. Men bekymre deg ikke, de er fortsatt overstabile!


FX-2 500

Prodigy sin 500-plast er noe stivere enn 400, men fortsatt med et veldig godt grep. Disse er flatere enn de vi har i 400-plast, og litt mer overstabile. Her skal du ha voldsomt med kraft for å finne frem til den halve negative turnen disken visstnok har.


FX-2 500 Spectrum - Chris Dickerson signaturdisk

Denne er i følelse og flight lik standard-runnet i 500-plast, men diskene har ulike swirls som gjør dem unike og veldig lekre. Ta en titt og bli fristet!



Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få info om nye releaser, nyheter og spesialtilbud! Melder du deg inn før åpning av butikken er du også med i trekningen av gavekort på 500 kr!


160 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page