top of page

Thought Space Athletics: PRAXIS

Skrevet at Didrik Jeppesen Berg-Hanssen - Spinnvill Diskgolf
Speed

​Glide

Turn

Fade

3

3

0

1

Thought Space Athletics treffer virkelig med deres aller første putter! Denne disken har høy kvalitet både når det kommer til plasttyper og flyveegenskaper.


PRAXIS er selve definisjonen av det man vil kalle en nøytral putter. Disken har verken mye turn eller fade, hvilket gjør at den vil fly i akkurat den vinkelen du legger den på. For å være en putter flyr PRAXIS veldig langt, og oppleves som ganske rask, i tillegg til å ha god glide. Dersom jeg skulle ha satt tall på diskens flyveegenskaper ville jeg kanskje gitt den 4 i glide fordi den virker å holde seg i luften noe lengre enn mange andre puttere. Dersom du kun skal ha en putter til innspill og driving kan PRAXIS dekke alle behovene man kan tenke seg. Dette er en disk som virkelig kan manipuleres til å holde rette linjer, så vel som kurver til venstre og høyre.


Selv om dette er en disk alle viderekomne spillere vil ha stor glede av hadde jeg ikke nølt et sekund med å anbefale den til en nybegynner. Disken er veldig anvendelig, og de aller fleste opplever den som lettkastet. På grunn av de nøytrale flyveegenskapene vil den være spesielt god til trening på å manipulere vinkler.PRAXIS er verken en veldig dyp eller grunn putter. Samtidig har den en relativt tynn rim, noe som gjør at den er behagelig i hånden, også for de som har litt mindre hender. Disken har en flat topp og mikrobead. Den flate toppen gjør at disken er svært komfortabel både på backhand og forehand. Dette gjør at man egentlig ikke trenger så veldig mange andre disker til innspill, da disken kan brukes til veldig mange ulike kast.


​Diameter

Rim width

Rim depth

Height

PRAXIS

21,2 cm

1,2 cm

1,4 cm

1,8 cm

Pure

21,2 cm

1,0 cm

​1,4 cm

1,8 cm

P2

21,2 cm

​1,0 cm

1,5 cm

2,1 cm

Tallene i tabellen over er hentet fra infinitediscs.com.PlastikkPRAXIS kommer i hele 4 ulike plasttyper; Aura, Ethos, Ethereal og Glow. Alle disse er av typen premium plast, og er svært slitesterk. Likevel er samtlige veldig grippy til å være så slitesterke, hvilket kommer godt med når disken ofte blir brukt på halvparten av hullene jeg spiller! Etter å ha testet alle variantene en god stund nå (Aura siden i høst, og resten i 3 måneder) har jeg ikke merket store forskjeller mellom de ulike plasttypene. Det kan virke som om Glow er marginalt mer overstabil enn resten, samtidig som den er noe stivere. Ettersom disken foreløpig kun kommer i premium plast er den i all hovedsak ment til driving og innspill.PRAXIS Glow

Den mest stabile plastikken for Praxis er Glow. Det må likevel poengteres at forskjellene er minimale. Denne varianten er noe stivere enn resten av plasttypene.


Votum Ethereal

Ethereal-plastikken til TSA minner en del om for eksempel Discraft sin Big-Z. Ethereal er også den mykeste av plastikkene av de fire, uten at forskjellene i stivhet er markante.


Votum Aura

Votum Aura er en klassisk star/s-line-plastikk. Her finnes det også enkelte disker med noe swirl.


Votum Ethos

Ethos er den plastikken hvor forskjellene mellom diskene er størst. Noen av Ethos-diskene har metal flakes og noen er helt gjennomsiktige. Noen av diskene kommer også i en slags hybrid-plastikk mellom Ethos og Ethereal, uten at dette har innvirkning på noe annet enn designet.Konklusjon

PRAXIS er rett og slett en svært allsidig putter som passer for alle. Etter å ha vært på leting etter riktig kasteputter i lang tid er jeg ikke lenger i tvil! Denne disken kommer til å være en av de mest brukte diskene i baggen min i 2022.


73 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page