Thought Space Athletics: VOTUM

Skrevet av : Magnus Bogen Brurok - Spinnvill DiskgolfSpeed

​Glide

Turn

Fade

8,5

5

0

2


Votum er en klassisk fairway driver fra TSA som kommer i et stort utvalg av plastikkblandinger og selvsagt nydelige stamps. Selve molden varierer lite fra disk til disk, unntatt Glow-plastikken, som skiller seg ut ved at den er mye flatere og mye mere stabil. Dette er gode nyheter for oss som liker å ha få molds i bagen fordi med Votum kan du få både en straight fairway driver for backhand og en overstabil fairway driver for forehand. Ethos, Ethereal og Aura har nokså like flyegenskaper, men Ethos er kanskje en tanke mere stabil. Tallene som TSA gir Votum er veldig fornuftige for Ethereal, Aura og Ethos. Glow er som nevnt mye mere stabil og kunne fått minst 3 i fade.

​Diameter

Rim width

Rim depth

Height

​VOTUM

21,2 cm

1,8 cm

1,2 cm

1,7 cm

Teebird3

21,2 cm

1,7 cm

​1,1 cm

1,5 cm

Undertaker

21,1 cm

​2,0 cm

1,2 cm

1,9 cm

Tallene i tabellen over er hentet fra infinitediscs.com.
PlastikkVotum Glow

Den mest stabile plastikken for Votum. Votum Glow er også mye flatere sammenliknet med de andre typene, noe som gjør den veldig egnet på forehand.


Votum Ethereal

Ethereal-plastikken til TSA minner en del om for eksempel Discraft sin Big-Z. Ethereal er også den mykeste av plastikkene av de fire, uten at forskjellene i stivhet er markante.


Votum Aura

Votum Aura er en klassisk star/s-line-plastikk. Her finnes det også enkelte disker med noe swirl.


Votum Ethos

Votum Ethos er den plastikken hvor forskjellene mellom diskene er størst. Noen av Ethos-diskene har metal flakes og noen er helt gjennomsiktige. Noen av diskene kommer også i en slags hybrid-plastikk mellom Ethos og Ethereal, uten at dette har innvirkning på noe annet enn designet.